Opleiding beveiliger

Zondag April 28, 2024

Toegankelijkheid

ATutor heeft een aantal kenmerken om er zeker van te zijn dat de content voor alle mogelijke gebruikers beschikbaar is, inclusief mensen met een langzame Internetverbinding, oudere webbrowsers, en mensen met handicaps die ondersteunende technologie gebruiken om op het web te surfen. Deze kenmerken zijn hieronder in detail beschreven.

1. Rechtstreekse Links: In de linkerhoek boven van ATutor zijn een aantal verborgen Rechtstreekse Links die het mogelijk maken voor gebruikers met ondersteunende technologie om buiten de normale navigatie om direct naar bepaalde content te springen. Gebruik de Tab-toets één keer nadat een pagina geladen is om naar de eerste Rechtstreekse Link te gaan en gebruik Enter om de content weer bovenin het scherm te plaatsen. Een alternatief is om Tab-toets twee keer te gebruiken en vervolgens Enter: u gaat dan direct naar het bovenste menu. Gebruik de Tab-toets een derde keer om naar de eerste tab (home) in de hoofdnavigatiebalk te gaan. Gebruik de Tab-toets een vierde keer om naar de toegankelijkheidpagina (deze pagina) te gaan, voor informatie om ATutor zo in te stellen dan het effectief met uw ondersteunende technologie werkt.

[Nieuw in V1.3] Het Rechtstreekse Menu link is dynamisch aangemaakt om uw laatste positie in het contentoverzicht vast te houden. Om uw weg terug te vinden naar het menuoverzicht na het openen op sluiten van een menuonderwerp, gebruik de tab-toets na het laden van de pagina totdat u de Rechtstreekse Menu-link bereikt; toets Enter om vervolgens direct naar het momenteel actieve menu te gaan.
  2. Standaard Toegankelijkheidsvoorkeuren Configuratie: ATutor heeft een standaard toegankelijkheidsvoorkeuren configuratie die alle niet-essentiële plaatjes en navigatie-instrumenten verbergt wanneer deze geactiveerd is. Tijdens de registratie selecteert u “Zet toegankelijkheidsvoorkeuren aan” om de standaard toegankelijkheidsvoorkeuren in te laden wanneer u ATutor binnenkomt. Dit verwijdert de meeste plaatjes uit ATutor en sluit het menu: u houdt de ‘volgorde-links’ over als belangrijkste navigatie-instrument. ATutors toegankelijkheidsvoorkeuren kunnen ook ingeladen worden door de Voorinstelling Voorkeur te selecteren genaamd"Toegankelijkheid" bij de bovenkant van de voorkeurenpagina. Schermlezende gebruikers worden geadviseerd om te beginnen met deze standaard instelling en deze later te veranderen (indien nodig) op de Voorkeuren Pagina.li>
  3. Toegangstoetsen: Toetsenbord-toegankelijkheid is toegevoegd tot vele ATutor-opties. Om de toegangstoetsen te activeren toetst u Alt plus de toegewezen nummer of letter als volgt:
    • [Alt 1] Home
    • [Alt 2] Instrumenten
    • [Alt 3] Bronnen
    • [Alt 4] Discussies
    • [Alt 5] Help
    • [Alt 6] Heen en weer tussen open en gesloten menu’s
    • [Alt 7] Globaal Menu
    • [Alt 8] Vorig Onderwerp
    • [Alt 9] Volgend Onderwerp
    • [Alt 0] Resumeren
    • [Alt y] Hoofdnavigatie
    • [Alt m] Menu’s
    • [Alt j] Spring over Menu
    • [Alt s] Versturen (actief op formulieren pagina)
    • [Alt c] Ga naar content bovenkant (bovenkant and rechtstreekse link)
  4. Alternatieve Tekst: Alle plaatjes in ATutor bezitten een alternatieve tekst die het plaatje of de functie ervan beschrijft.
  5. Alternatieve Navigatie: Globaal, hiërarchisch, and volgorde navigatie-instrumenten zijn beschikbaar zodat gebruikers de content kunnen zien of structureren op een manier die past bij hun leerstijl. Zie de Help-pagina’s of de ATutor basiscursus voor meer informatie over de navigatieopties van ATutor.
  6. Verborgen Menu’s: Voor gebruikers van oudere ondersteunende technologie die geen tekst in kolommen ondersteund (tekst in tabellen) is het mogelijk om de ATutors menu’s te verbergen zodat de content lineair te bezichtigen is. Vorborgen menu’s geven ook iets meer ruimte aan gebruikers met kleinere monitors.
  7. Tekst or plaatjes: ATutor gebruikers kunnen er voor kiezen om te navigeren met behulp van óf alleen tekst, óf alleen plaatjes, óf tekst en plaatjes door middel van een aantal voorkeurinstellingen.
  8. Formulier labels: Alle invulvelden in ATutor zijn gemerkt door middel van het LABEL-element om er zeker van te zijn dat ze goed beschreven zijn voor de gebruikers van ondersteunende technologie. Het expliciete labelen op deze manier maakt het ook mogelijk te klikken op het label van een invulveld om het veld te activeren. Dit creëert een groter doelgebied voor die mensen die moeite hebben met het plaatsen van de muis op een klein invulveld zoals een aanvinkknop.
  9. Style Sheets: De presentatie van content is gecontroleerd door style sheet elementen, wanneer mogelijk. Dit maakt het mogelijk voor gebruikers om het standaard uiterlijk van ATutor aan te passen en eigen presentatiestijlen toe te passen (bv. grotere letters, ander lettertypes, kleuren, etc.).
  10. Invulveld Focus: Op pagina’s waar de de primaire content bestaat uit een formulier wordt de muiscursor automatisch in het eerste invulveld geplaatst zodat men niet meer hoeft te klikken of de tab-toets te gebruiken om in het veld te komen. Gebruikers kunnen meteen beginnen met typen, nadat de pagina geladen is.
  11. Relatieve Groottes van Plaatjes: [Nieuw in V1.3] ATutor kan de iconen vergroten voor gebruikers met een slechte visie, waardoor deze beter zichtbaar zijn. De browser moet hiertoe de weergave van relatieve groottes van plaatjes ondersteunen.(b.v. Netscape 7 toets Alt +)

Vertalen naar: Dutch | English

Website broncode copyright © 2001-2005 ATutor®. Over aTutor.
Voor algemene hulp betreffende het gebruik van het ATutor systeem bekijk de officiële ATutor HowTo cursus.